achemm

Kerjaya
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 dah rasa penat...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aliasabki



Posts : 1
Join date : 05/08/2010

PostSubject: dah rasa penat...   Thu Aug 05, 2010 10:05 am

assalamualaikum wbt...
sy dh rasa sgt penat mcari kerja..penat utk mendptkan kerja di sektor kerajaan..eventhought sy mintak yg paling rendah grednye..still tk dpt2...dh bermacam jwtn sy apply..dah bertimbun rasanyer surat dan borang jwtn kosong yg sy hntr pd jabatan2 kerajaan...satu pon tk der yg pnggil...tkpon antar surat pemberitahuan,borang yg sy antar dh diterima...sgt2 sedih...yg paling menyedihkan...dan sgt rasa tk adil...member2 yg dah bekerja dgn goverment dan cuba apply kerja goverment yg lain dpt plak panggilan temuduga...kpd yg berwajib...tgk2 ler kami yg masih blum berkerjaya nih...cubalah bantu kami nih....bantulah malaysia mengurangkan kadar pengangguran..memanglah boleh cari kerja swasta...tp kami nk yg menjamin masa depan..bukan kata swasta tk menjamin...tp dr segi utk masa hadapan lebih cerah kpd goverment...bygkanlah kalau kat kelantan masih ada gaji yg angkanyer RM700.00 sahaja...potong kwsp..socso..tak ker dalam RM600 lebih jer...mana nk cukup dengan keadaan ekonomi skrg..harga minyak pon dh naik walaupun RM0.05...nk belanja dapur lg..itu ini,aduyai...sgt sedih dan penat...

**tp sy tk pernah berputus asa..kalau ader jwtn kosong goverment jer isi..biarpun kos penghantarannyer tinggi...semoga Allah SWT menyediakan satu peluang pekerjaan pdku dan rakan2 dalam bidang kerajaan nih...biarpun jwtnnyer tk tinggi...amin**
Back to top Go down
View user profile
achemm

avatar

Posts : 6
Join date : 15/07/2010
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Sun Aug 15, 2010 10:40 pm

aliasabki wrote:
assalamualaikum wbt...
sy dh rasa sgt penat mcari kerja..penat utk mendptkan kerja di sektor kerajaan..eventhought sy mintak yg paling rendah grednye..still tk dpt2...dh bermacam jwtn sy apply..dah bertimbun rasanyer surat dan borang jwtn kosong yg sy hntr pd jabatan2 kerajaan...satu pon tk der yg pnggil...tkpon antar surat pemberitahuan,borang yg sy antar dh diterima...sgt2 sedih...yg paling menyedihkan...dan sgt rasa tk adil...member2 yg dah bekerja dgn goverment dan cuba apply kerja goverment yg lain dpt plak panggilan temuduga...kpd yg berwajib...tgk2 ler kami yg masih blum berkerjaya nih...cubalah bantu kami nih....bantulah malaysia mengurangkan kadar pengangguran..memanglah boleh cari kerja swasta...tp kami nk yg menjamin masa depan..bukan kata swasta tk menjamin...tp dr segi utk masa hadapan lebih cerah kpd goverment...bygkanlah kalau kat kelantan masih ada gaji yg angkanyer RM700.00 sahaja...potong kwsp..socso..tak ker dalam RM600 lebih jer...mana nk cukup dengan keadaan ekonomi skrg..harga minyak pon dh naik walaupun RM0.05...nk belanja dapur lg..itu ini,aduyai...sgt sedih dan penat...

**tp sy tk pernah berputus asa..kalau ader jwtn kosong goverment jer isi..biarpun kos penghantarannyer tinggi...semoga Allah SWT menyediakan satu peluang pekerjaan pdku dan rakan2 dalam bidang kerajaan nih...biarpun jwtnnyer tk tinggi...amin**

rasa penat tu..mungkin Allah swt menguji anda,, haarap bersabar
bagus anda tak berputus asa,, teruskan usaha,, bykkan berdoa kpd Allah swt
Back to top Go down
View user profile http://achemm.blogdrive.com
turbokecik



Posts : 1
Join date : 21/08/2010
Age : 34
Location : Petaling Jaya, Selangor

PostSubject: Kuatkan Semangat..   Mon Aug 23, 2010 8:47 am

Bro..sy pn setuju. memang susah nk dapat goverment skang ni..yg dh dpt masuk senang sikit..xpe bro..kte senasib..sy percy satu perkara..klau kte susah nak dapatkan sesuatu perkara 2..Allah sedang merancangkan sesuatu utk kte..maknanye mngkin ade jwtn dan keje yg lebih baik..semua telah tertulis di LUHMAHFUS..benda 2 dh ade bro..tinggal masa dan usaha je skang..awk dh usaha..xsmpi masa je lg..terus usaha lg bro..antar je..biar smpi SPA bosan tgk name kte..sy 4 kali intervw..xde jawapan pn..yg terakhir sy dpt calon simpanan je..tp nk masuk setahun xpanggil pn..xtaula nk ckp mcm mane skang..xpe bro..try je..klau btl position 2 kte punye..InsyaAllah bro..
Back to top Go down
View user profile
u™

avatar

Posts : 1
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : Aloq Setaq,Kedah Maju 2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Tue Aug 24, 2010 4:51 pm

aliasabki wrote:
assalamualaikum wbt...
sy dh rasa sgt penat mcari kerja..penat utk mendptkan kerja di sektor kerajaan..eventhought sy mintak yg paling rendah grednye..still tk dpt2...dh bermacam jwtn sy apply..dah bertimbun rasanyer surat dan borang jwtn kosong yg sy hntr pd jabatan2 kerajaan...satu pon tk der yg pnggil...tkpon antar surat pemberitahuan,borang yg sy antar dh diterima...sgt2 sedih...yg paling menyedihkan...dan sgt rasa tk adil...member2 yg dah bekerja dgn goverment dan cuba apply kerja goverment yg lain dpt plak panggilan temuduga...kpd yg berwajib...tgk2 ler kami yg masih blum berkerjaya nih...cubalah bantu kami nih....bantulah malaysia mengurangkan kadar pengangguran..memanglah boleh cari kerja swasta...tp kami nk yg menjamin masa depan..bukan kata swasta tk menjamin...tp dr segi utk masa hadapan lebih cerah kpd goverment...bygkanlah kalau kat kelantan masih ada gaji yg angkanyer RM700.00 sahaja...potong kwsp..socso..tak ker dalam RM600 lebih jer...mana nk cukup dengan keadaan ekonomi skrg..harga minyak pon dh naik walaupun RM0.05...nk belanja dapur lg..itu ini,aduyai...sgt sedih dan penat...

**tp sy tk pernah berputus asa..kalau ader jwtn kosong goverment jer isi..biarpun kos penghantarannyer tinggi...semoga Allah SWT menyediakan satu peluang pekerjaan pdku dan rakan2 dalam bidang kerajaan nih...biarpun jwtnnyer tk tinggi...amin**


Sabar je bro.nti2 ada la rezeki tu.sy pn dri abis blajar smpi skrg pn xdpt2 keje gomen...xtau la cara depa ni plih calon nie mcm ner?yg ada skill xdpt2 tp yg xda skill bleh dpt....tp ape2 pn bergantung pada rezeki yg telah ditetapkan...yg penting BERSYUKUR dgn apa yg ada...
Back to top Go down
View user profile
assaif89



Posts : 1
Join date : 25/08/2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Wed Aug 25, 2010 10:01 pm

keje skang ni kbykn pkai cable..
yg x der cable besar lengan mmg la sush nk dpt nyer..
biarpn brkelayakn..
Back to top Go down
View user profile
jawshark



Posts : 3
Join date : 20/07/2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Sun Sep 05, 2010 11:15 pm

tak pa bro....sabaq naa..

jgn jadi mcm aku dah ler.. usaha giler2 mohon kerja kerajaan ni ..semua kerja aku mohon even spelization aku bidang iological researching.. tp yg dpt bhagian human services plak. cume lepas dah dpt tuelaa barulah 2 3 reply tg untuk bidang yang aku minat tuh.. terkilan jugak tak sabar. Takpalaa Tuhan lebih mengetahui ..
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 2
Join date : 12/09/2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Sun Sep 12, 2010 10:55 pm

sabar selagi mampu..org yg bersabar lebay ganjaran dia...allah sentiasa bersama kiter...harap berjaya..
Back to top Go down
View user profile
razi

avatar

Posts : 4
Join date : 14/09/2010
Location : 6°8′N 102°15′E

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Tue Sep 14, 2010 11:21 pm

Petikan dari movie Robin Hood 2010.

Quote :
Rise & rise until a lamb become a lion

Back to top Go down
View user profile
ernajina



Posts : 3
Join date : 20/07/2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Wed Sep 22, 2010 12:29 am

tulah ... mmg penat , tension...
tp kena jugak usha...
walaupun sebenarnya dh malas Neutral
Back to top Go down
View user profile
1_nabe



Posts : 2
Join date : 26/09/2010

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Sun Sep 26, 2010 12:49 am

samala ngan aku..rs da pnat sgt..kdg2 jeles ngn kwn2 smua..padahal result aku lbey baik drpd dorg smua..tp kna yakin, ada rzki yg lbey baik utk kte..la ni keje bidang IT..degree bidang lain..adeh.. Sad
Back to top Go down
View user profile
eira86

avatar

Posts : 7
Join date : 02/04/2011
Age : 30
Location : Shah Alam+Damansara

PostSubject: Re: dah rasa penat...   Sun Apr 03, 2011 12:29 am

ssalamualaikum wbt...
sy dh rasa sgt penat mcari kerja..penat utk mendptkan kerja di sektor kerajaan..eventhought sy mintak yg paling rendah grednye..still tk dpt2...dh bermacam jwtn sy apply..dah bertimbun rasanyer surat dan borang jwtn kosong yg sy hntr pd jabatan2 kerajaan...satu pon tk der yg pnggil...tkpon antar surat pemberitahuan,borang yg sy antar dh diterima...sgt2 sedih...yg paling menyedihkan...dan sgt rasa tk adil...member2 yg dah bekerja dgn goverment dan cuba apply kerja goverment yg lain dpt plak panggilan temuduga...kpd yg berwajib...tgk2 ler kami yg masih blum berkerjaya nih...cubalah bantu kami nih....bantulah malaysia mengurangkan kadar pengangguran..memanglah boleh cari kerja swasta...tp kami nk yg menjamin masa depan..bukan kata swasta tk menjamin...tp dr segi utk masa hadapan lebih cerah kpd goverment...bygkanlah kalau kat kelantan masih ada gaji yg angkanyer RM700.00 sahaja...potong kwsp..socso..tak ker dalam RM600 lebih jer...mana nk cukup dengan keadaan ekonomi skrg..harga minyak pon dh naik walaupun RM0.05...nk belanja dapur lg..itu ini,aduyai...sgt sedih dan penat...

**tp sy tk pernah berputus asa..kalau ader jwtn kosong goverment jer isi..biarpun kos penghantarannyer tinggi...semoga Allah SWT menyediakan satu peluang pekerjaan pdku dan rakan2 dalam bidang kerajaan nih...biarpun jwtnnyer tk tinggi...amin**




awak, sabar lah ye, saya pun simpati juga..nasib kita memg sama, saya lagi lah.. suami kerja gov suk selangor, kakak ipar saya, ibu mentua saya semua kerja gov selangor.. mereka dah habis tolong saya dah.. tapi sampai sekarang saya still tak dapat keraja selangor.. bukan senang nak dapat.. dia terpaksa tapis 1 negeri selongor untuk cari yang terbaik.. tapi awak jangan risau.. setiap tahun ada jawatan kosong..mungkin tak ada rezeki kita ...tapi allah dah tulis setiap hamba nya ape yang ia akan perolehi rezeki.. " kesabaran dan doa" perlu ada.. sabar ye.. kalau awak ada nak apply dekat area selangor saya boleh tolong Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: dah rasa penat...   

Back to top Go down
 
dah rasa penat...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
achemm :: Info Kerjaya :: Jawatan Kosong (Kerajaan)-
Jump to: