achemm

Kerjaya
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Berapa lama anda menganggur?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
abuhur

avatar

Posts : 2
Join date : 15/07/2010
Age : 31
Location : Planet Earth

PostSubject: Berapa lama anda menganggur?   Thu Jul 15, 2010 7:00 am

Assalamualaikum...

Jom kongsi berapa lama anda menganggur atau pernah menganggur...masa menganggur tu buat apa? Basketball

Aku start dulu, aku sekarang ni dah masuk setahun menganggur. Mintak kerja situ sini selalu jer kena reject. Nak sambung study pun kena reject aduhh..

Skrg ni aku jadi pembantu runcit jer, dpt la juga seratus dua utk idup.
Back to top Go down
View user profile
Hanan



Posts : 1
Join date : 15/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Thu Jul 15, 2010 7:33 am


Lepas belajar dulu nk setahun jugalah tak kerja..

**nih topik pertama kat achemm ye..Smile)
Back to top Go down
View user profile
ellialien



Posts : 1
Join date : 15/07/2010
Age : 32
Location : kl

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Thu Jul 15, 2010 11:35 am

aku penah menganggur seminggu je kot..alhamdullilah dpt keje.tapi keje yg dpt kebykan hampeh...huhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://www.suhailisaadon.blogspot.com
kazuma_kiryu



Posts : 4
Join date : 15/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Thu Jul 15, 2010 12:36 pm

abuhur wrote:
Assalamualaikum...

Jom kongsi berapa lama anda menganggur atau pernah menganggur...masa menganggur tu buat apa? Basketball

Aku start dulu, aku sekarang ni dah masuk setahun menganggur. Mintak kerja situ sini selalu jer kena reject. Nak sambung study pun kena reject aduhh..

Skrg ni aku jadi pembantu runcit jer, dpt la juga seratus dua utk idup.

hmm..dlu lepas je abes study..dalam 4 hari je tggu dapat keje...
pastu dah keje sthn...berenti plak..huhuhu..
skrg ni dah sebulan dah aku duk tanam anggur Rolling Eyes Rolling Eyes
masa menganggur tu tengok bola..jadi musang...siang aku tido....Sleep Sleep
adess..kene cari keje balik nih..huhu bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
luna



Posts : 1
Join date : 15/07/2010

PostSubject: Menganggur   Thu Jul 15, 2010 6:40 pm

aku pula sebulan je tanam anggur...setelah 6 bulan praktikal ak pun duduk kat uma je...syukur alhamdulillah...tgk iklan jwtn kosong kt achemm mintak n dapat pula...rezeki ak pas 6 bulan derita praktikal kt jbtn gov tanpa elaun. he....he...he...
Back to top Go down
View user profile
azieputeri



Posts : 1
Join date : 15/07/2010

PostSubject: Menganggur   Thu Jul 15, 2010 8:28 pm

Aku de pengalaman menganggur yang akk lama..walaupun hnya 2 bln je...hehe
lepas SPM punya la aku rasa sush nak dapt keje..sbb aku memilih sngat time tu..haha..padan muka aku..
last2 aku terima je keje yg aku mmg dah set xmau keje tu..tpi xpe aku keje..sbln je..lepas dri pengalamn tu,aku dah tak memilih untuk bekerja..selepas dari peristiwa tu, untuk aku mendapatkan kerja..alhamdulilah..semuanya berjalan lancar..sehinggalah kini..aku alhmdulilah sudah bekerja di bidang yang agak bagus...

*Dlm diri aku, kita jgn terlalu memilh untuk bekerja,selagi kita mampu & dia halal di sisi agama..Kita perlu cuba, pengalaman mengajar erti hidup yang sebenr.

Gluck for thse yang sedang mncri kerja...
Back to top Go down
View user profile
nyamuking

avatar

Posts : 3
Join date : 16/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Fri Jul 16, 2010 10:52 pm

aku abis study dip. bulan jan 2010...abis je study, aku buat part time buat, manage website & forum utk 1 biro pendidikan parti politik..ada la jgk dpt elaun tiap2 bulan sementara tggu keja yg tetap...alhamdulilah, mgkin rezeki aku da smpi...aku berjaya temuduga ari tu...skrg tggh tggu surat tawaran dari spa...utk post yg aku interbiu bulan mei yg lalu.....
Back to top Go down
View user profile
mat despatch

avatar

Posts : 14
Join date : 16/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Sat Jul 17, 2010 1:32 am

menganggur xde dlm kamus idup gue..carilah kerjain yg halal...pasti di berkati..jangan duk menunggu sampe menghabiskan boreh mak bapak... afro
Back to top Go down
View user profile
imkecik



Posts : 5
Join date : 18/07/2010
Location : Kedah

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Mon Jul 19, 2010 12:15 am

dulu susah nk cari kerja tetap..pasai xtahu ada iklan jawatan kosong keluar.
tp bila dh kerja..baru terjumpa blog achemm ni lol!
Back to top Go down
View user profile
ernajina



Posts : 3
Join date : 20/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Tue Jul 20, 2010 2:25 am

x der la lamer sgt menganggur... tu pun sebenarnya nk sambung blaja..
tp nk tunggu intake lambat sgt kan... pastu kerja terus.. dlm 2 bulan jer kot... x der wat aper... kebetulan mase belum abis practical bos dh offer kejer...pastu call balik.. masih ader kekosongan... tu terus kejer... smbung jugak blaja.. tp ambik part time ..
Back to top Go down
View user profile
kazuma_kiryu



Posts : 4
Join date : 15/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Wed Jul 21, 2010 10:43 am

mat despatch wrote:
menganggur xde dlm kamus idup gue..carilah kerjain yg halal...pasti di berkati..jangan duk menunggu sampe menghabiskan boreh mak bapak... afro

tabikkk melompat la kat bro mat despatch kite cheers cheers
ape petua ade pakai bro?? konci la skit2 Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Sukma_Pawaka



Posts : 4
Join date : 20/07/2010

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Fri Jul 23, 2010 6:10 am

pas study...tak pernah menganggur lagi....kerje dlm 2 tahun..berenti bulan 4 aritu...barula merasai pengalaman menganggur selama 3 bulan....dok rumah jadi suri rumah jap..he..he...
Back to top Go down
View user profile
namakuremy

avatar

Posts : 7
Join date : 16/07/2010
Location : PAHANG

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Wed Aug 11, 2010 8:19 pm

Evil or Very Mad argh..........dah nk menganggur smula dah ni...sape2 ada job kosong...?
Back to top Go down
View user profile http://sahabatbelia.blogspot.com
peramal jonasada

avatar

Posts : 3
Join date : 16/08/2010
Age : 32
Location : langkawi, kedah

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Tue Aug 17, 2010 1:32 am

aku sokong kata2 mat despatch tu,
yg penting cuba kuar dr tmpat korang bertenggek tu
Back to top Go down
View user profile
FzaMiexan

avatar

Posts : 2
Join date : 25/08/2010
Age : 29
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Wed Aug 25, 2010 9:12 am

salam sume Surprised
lepas abeh blaja je hampir 9 bulan nganggur. Laughing
skang ni keje kontrak je. scratch
nak cari keje tetap Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
Aswadinata

avatar

Posts : 2
Join date : 12/09/2010
Age : 32
Location : Alor Setar Kedah

PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   Sun Sep 12, 2010 6:04 pm

Lps hbs study thn 2008 menganggur dlm 3-4 bulan la.. pastu jd salesman jual buku blh la 3-4 ratus sbln. Keja dalam 3-4 bulan aku blah la xleh tahan dh. Lps berenti tu mcm2 keja aku cr. dkt setahun jgk la baru dapat keja kilang jd executive. Setahun keja kat sana kena vss lak kemelesetan ekonomi thn 2009. Pastu aku msk training yg Khazanah Nasional punya GEMS dlm 8 bulan. Lps training tu aku pn tak tau kat mana tak kena smpai skrg aku takde keja. Member2 aku yg GEMS kebanyakan dh dpt keja best2.. Maybe diorg course engineering byk peluang. aku degree ekonomi.. dkt setahun dh ni.. Aku kat Kedah susah jgk la cari keja. nak kluar keja KL dh 2 kali mak bapak aku x kasi.. dpt jd lectrer kat pahang pun diorg x kasi sbb gaji skt kata diorg.. apa2 pn aku hrpkan keredhaan diorang.. Aku just keja part time la skrg jd trainer kat kolej insaniah.. seminggu ada la sehari dua aku keja.. yg latest aku keja buat banci la dlm 2 bulan lps.. boleh la duit raya sikit. Paling dilema aku nak bertunang bulan 10 ni.. nampak gaya kena tangguh lagi la. 2 kali dah tangguh.. Nasib2...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa lama anda menganggur?   

Back to top Go down
 
Berapa lama anda menganggur?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
achemm :: Komuniti :: Sembang-
Jump to: